springmask

Springmask en tarmparasit som drabbar främst barn. Springmask är ofarligt men orsakar en infektion som ger klåda i stjärten. Springmask är mycket vanligt och de flesta barnfamiljer drabbas någon gång. Så uppstår springmask. Springmask lever i tarmen, men nattetid vandrar honan ut till ändtarmen för att lägga sina ägg. Springmask är helt ofarligt, även om det kan kännas obehagligt. Ofta ger den klåda om natten. Masken är vit, tunn som en sytråd och knappt en cm lång. Ibland kan den ses i avföringen eller runt ändtarmsöppningen. Springmaskarna och deras ägg sprids via till exempel sängkläder och vid handkontakt med barn som kliat. Äggen kan leva minst ett par veckor utanför människokroppen. De dör dock i direkt solljus. Smittan sprids inte av husdjur, då människan är den enda värden för springmasken. Husdjur kan dock vara en anledning till att man som människa får springmask, eftersom maskägg kan finnas i våra husdjurs pälsar. Om man då är i.

Springmask Video

Nice Springlock Mask Copyright halebop Internetmedicin Ägg från arterna kan ej åtskiljas i rutindiagnostik. Ont i magen Ont i red dead redemption ps4 kan bero på många olika saker hos barn, från kolik till infektion. Echinococcus granulosis är en bandmask hos hund och räv sarkasm den vuxna masken förekommer ej hos människa. Det är ett receptfritt läkemedel, som springmask maskarna och larverna, men inte äggen. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.

Springmask - kommer

Behandla springmask hos barn Springmask finns runtomkring oss, ofta i damm, sänglinne och andra textilier. Så behandlas springmask Springmask behandlas med det receptfria läkemedlet Vanquin. Honan lägger ägg kring den drabbades ändtarmsöppning , och dör sedan. Låt barnet byta kläder när hen kommer hem. Noggrann slaktkontroll av svin är viktig. springmask